Virussanering kan rädda många människor

23 mars 2022
william eriksson

editorial

På medeltiden önskade man säkert att man hade haft tillgång till kemiska desinfektionsmedel. Kanske hade det kunnat minska smittspridningen av digerdöden en aning och besparat många människor deras liv. Pesten dödade uppskattningsvis upp till en halv miljon människor i Sverige, vilket på den tiden var ungefär halva landets befolkning. Men som sagt. Tänk vad lite desinfektionsmedel och avståndshållning hade kunnat göra för alla dessa stackars personer.

Tänk om de hade haft möjlighet till virussanering. Då hade de kunnat desinfektera ytor och utrymmen från det farliga viruset. Kanske hade digerdöden ändå hittat vägar för att spridas. Det är en fråga du aldrig kommer att få svar på. En sak är dock säker. Förutsättningarna hade inte varit lika gynnsamma för viruset om folk hade kunnat sprita händerna, sanera toaletter eller desinfektera ytor där viruset eventuellt hade kunnat vänta på sina nya offer. 

 

virussanering

 

Skydda familjen från dödliga virus

Det har dock hänt lite i den moderna vetenskapen sedan tiderna med digerdöden. Idag finns det andra möjligheter att bekämpa virus på än vad det fanns för flera hundra år sedan. För att inte tala om en annan medvetenhet. Idag vet man hur viktigt det är att hålla rent till exempel i ett mottagningsrum på sjukhuset efter att en patient varit på besök hos läkaren. Det är annars ett himmelrike för ett virus att ge sig på nya människor. Men virussanering sätter stopp för det.

Som sagt, idag finns det kunskap om hur virus sprids och en noggrannhet i att hålla rent efter sig. Hålla avstånd och nysa i armvecket är förstås bra metoder, men ibland måste man också ta fram det stora artilleriet. Som till exempel alkohol, Virkon och tensider. Det handlar om att ta det säkra före det osäkra. Det är trots allt ändå människoliv som står på spel i slutändan. Läs mer om virussanering här: https://www.svenskskadedjurssanering.se/virussanering.

Fler nyheter