Varför man binder flugor i Göteborg

Allt inom fiske går att köpa om man vill. Egentligen kan man väl bara gå till affären och köpa sin fisk istället för att lägga en massa pengar och tid på att fiska själv. Men det är något speciellt med att fiska, vilket många med förtjusning lagt märke till. 

Den där stunden på morgonen när man är helt ensam i soluppgången med ett spegelblankt hav framför sig kan vara ren magi. Att vara en del av naturen och bara lyssna till tystnaden. Även om det inte nappar någon fisk alls.

 

Gemenskap och glädje

Även om man oftast fiskar ensam så kan man också fiska ensam tillsammans. Passerar man en kuststräcka tidigt en morgon kan man se ett flertal fiskare stå med jämna mellanrum i vattenbrynet. Eller kanske lyckas man fånga det ögonblick då allihopa samlas för att äta en frukost eller lunch på stranden.

Fiske är en ensamsport som ändå har en stor gemenskap. Och även om man helst vill fiska helt ensam så är det ändå många som ansluter sig till olika fiskeklubbar. Det kan vara för att man vill få information inom området. Eller för att man vill följa med när det ibland anordnas resor för alla klubbens medlemmar.

 

 

En helt egen identitet

Det är få som ger sig i kast med att göra egna fiskespön. Däremot är det mycket vanligt att man vill göra sin egen fluga. Det är ett sätt att vara kreativ på hemmaplan och även att utmärka sig och visa sin egen identitet. De flesta har sina egna favoriter och binder flugor på sitt eget personliga sätt.

Flugbindning i Göteborg är därför en ganska stor marknad där fiskare med alla specialintressen kan mötas och hitta något som passar och intresserar. Vilket vatten man än vill fiska i. Och vilken fisk man än vill fånga.

No Comments

Leave a Comment