Var synlig, kontakta ett tryckeri

Var synlig, kontakta ett tryckeri

Tryckkonsten kan härledas långt tillbaka i tiden, dock var det en tidskrävande process där träblock karvades och varje sida krävde ett eget block. Det var först i mitten av 1400-talet som man i Europa började trycka böcker med hjälp av en press där lösa och flyttbara bokstäver kunde sättas i satser, täckas med bläck och tryckas på papper. Idag kan vi hos tryckerier se tydliga spår från den tidiga tryckkonsten, om än moderniserade versioner. B.R. Screen AB är ett tryckeri i Helsingborg som arbetar med screentryckmetoden, om den kan ni läsa mer här: https://www.brscreen.com/.

 

 

Tryckets möjligheter

 

Att trycka logotyp, slogan eller liknande är ett sätt att marknadsföra ett företag. Genom att på olika sätt och på olika platser visa företagets namn blir det mer synligt för allmänheten. Det kan handla om att genom en tydlig och snygg kontorsskylt visa på professionalitet eller att låta en bil med dekor agera vandrande reklampelare. När man hör ordet tryck är det vanligt att tänka på broschyrer, skyltar eller kläder, men ett tryck kan innebära mycket mer än så. Tryck kan användas på många olika produkter och kan produceras på en mängd olika material, vilket medför oändliga möjligheter.

 

Ta hjälp av ett tryckeri

 

Det är möjligt att själv använda olika tryckmetoder men för producering av större mängd grafiskt material, eller om intresse och kunskap inte finns, kan det vara bra att anlita någon professionell. Skyltar, bil- och fönsterdekorer, textiltryck, affischer och klistermärken är bara några av de saker ett tryckeri kan hjälpa er med. Via ett tryckeri får ni professionell och trygg producering av grafiskt material där ni kan förvänta er bra kvalitet och god service. Hos ett flertal tryckerier erbjuds stöttning i hela processen, från idé till färdig produkt. Utöver detta har ni självklart möjlighet att få svar på eventuella frågor och funderingar.