Trädfällning i Malmö med stor potential

28 januari 2022
jonas olsson

editorial

Malmö hade ett stort problem år 2021. Det var nämligen någon, eller mer sannolikt några, som hade gett sig själva den väldigt tråkiga ovanan att vandalisera träd i stadens parker. Flera träd förstördes av att folk skar i dem med en kniv eller annat vasst föremål. Flera av träden fick helt enkelt fällas för att de inte gick att rädda. Snacka om att arboristerna och andra som jobbar med trädfällning i Malmö lär ha haft att göra under det året.

Du kanske får en bild i huvudet nu. Du kanske ser framför dig hur skogshuggare med grova armar, långa skägg och röda flanellskjortor hugger ned träd i Pildammsparken med sina yxor. Det är väl ändå en något stereotyp bild av hur någon som fäller träd ser ut. Dessutom är det skillnad på skogshuggare och arborister, som faktiskt är de som jobbar med den kontrollerade trädfällning som bedrivs inne i städer. Som till exempel i Malmö.

trädfällning Malmö

Ligg steget före

När man talar om trädfällning i Malmö talar man sällan om skogsskövling av enorma kvantiteter träd som ska bli typ papper eller möbler. Man talar snarare om mindre mängder träd, ibland kanske bara något enstaka, som av någon anledning inte kan stå kvar. Inte sällan är det privatpersoner som anlitar trädfällare för att bli av med något träd i trädgården. Det kanske har börjat växa in i huset och gör anspråk på att sitta vid middagsbordet. Ohållbart.

I en stad som Malmö ska befolkning vara glada över att det finns människor att ringa när det ska fällas träd. Staden är väldigt tätt befolkad och skulle ett stort träd vara på vippen att trilla måste det naturligtvis fällas innan det skadar människor och egendom. Det är alltid bäst att ligga steget före. Ha koll på träden innan du hör det där knakandet som indikerar att det är på väg att ramla.

Fler nyheter