Tips för den som ska anlita en mäklare i Linköping

09 juni 2022
Lily Hansen

editorial

Den som ska sälja sin bostad i Linköping bör ta hjälp av en skicklig mäklare. Man kan visserligen själv sköta försäljningen men det blir sällan särskilt lyckat. Det är också en trygghet för köparen om försäljningen sker med hjälp av en mäklare. Därför blir intresset för bostaden ofta större då man anlitar en mäklarfirma, likaså priset. Att hitta en mäklare är sällan svårt men det kan vara desto knepigare att hitta rätt mäklare.

Det kan skilja en hel del mellan olika mäklare då det gäller arbetssätt och personlighet, men också prismässigt och vad man får för pengarna. Därför ska man träffa flera olika mäklare och jämföra innan man bestämmer sig. Detta gör man enklast genom att be en mäklare om en kostnadsfri värdering av bostaden. Då har man också möjlighet att ställa frågor och bilda sig en uppfattning om mäklaren.

 

mäklare Linköping

 

Vad ingår i priset då man anlitar en mäklare?

När man träffar en mäklare är det viktigt att man tar reda på vad som ingår i priset. Vissa mäklarfirmor erbjuder styling mot en extra kostnad medan andra ger kostnadsfria tips på små saker som man själv kan göra för att försöka få upp priset. Att sälja en bostad utan bra fotografier är nästan omöjligt. Därför kan det vara en god idé att ta sig en titt på olika mäklarfirmors hemsidor för att se hur de presenterar sina objekt i bild och text. 

Arvodet mellan olika mäklare i Linköping kan skilja en hel del. Men någon med ett högt arvode kan också vara mer erfaren och därför lyckas sälja bostaden till ett mycket högre pris. Men ibland kan det viktigaste vara att mäklaren har bra lokalkännedom och väl känner till området där bostaden som ska säljas ligger. Då kan mäklaren även svara på frågor om skolor och barnomsorg i området, kollektivtrafik, grönområden etc. 

Fler nyheter