Teleskoptruckar som finns att hyra i Lund

Om man tycker att det är roligt att köra truck så är det oftast inte något mot hur det är att köra en teleskoptruck. Det är lite som skillnaden mellan en marscherande militär och en balettdansös. Rakt och korrekt mot smidigt och konstnärligt.

Där motviktstrucken endast kan röra sina gafflar upp och ned så har teleskoptrucken betydligt mer svängrum. Hela armen kan röra sig framåt och bakåt. Förutom att det även går att vrida gafflarna åt höger och vänster. På det sättet blir det lite som en dans som skapas.

 

Roligt eller läskigt

Även om man har kört vanlig truck länge så kan det vara nytt och lite läskigt att sätta sig i en teleskoptruck för första gången. Kanske som en lättare version av att gå från att cykla till att köra bil. För det är betydligt mycket mer som man ska kunna hantera än att bara kunna köra trucken plus att föra gafflarna upp och ner.

 

 

Dessutom är det inte alls ovanligt att man ska göra allt detta på en gång. Det vill säga köra trucken, dra in armen, vrida gafflarna och sänka dem samtidigt. Eller tvärtom. Men när man väl har fått koll på allt så är det få som vill gå tillbaka till motviktstrucken. Det kan bli lite för tråkigt och enformigt.

 

Maskin och förare

När man har ett behov av att hyra teleskoptruckar i Lund hos exempelvis https://www.ekstrandstruck.se/index.php/teleskop så finns det flera val att göra. Dels behöver uthyraren veta om det endast är trucken som ska hyras. Eller om kunden även behöver någon som kan köra den.

Dessutom behöver man veta vilken storlek det ska vara på maskinen. Ju större maskin desto längre räckvidd, och desto större tyngder kan maskinen lyfta. Det finns även ett flertal märken som är olika utformade och utrustade.

No Comments

Leave a Comment