Tandtekniker i Stockholm kan framtidens tandteknik

18 maj 2022
Lily Hansen

editorial

Att kunna bjuda världen på ett leende är glädje. Men det är viktigt att känna sig stolt över sitt smil för att våga. Med hjälp av dagens tandteknik finns det lösningar på vanliga tandproblem.

En tandtekniker kan hjälpa dig med allt från att laga sprickor i emaljen till att ersätta en skadad tand. Men man åtgärdar inte bara problem, utan utför också behandlingar som ger dig leendet du vill ha. Det kan innebära tandblekning eller justering av bettet. Till tandteknikern kan du också vända dig om du vill prova ut en ny tandprotes eller operera in permanenta tänder med hjälp av titanskruvar.

Behöver du en remiss från tandläkaren innan du kontaktar tandteknikern?

Nej, du behöver inte ha en remiss från tandläkare. Faktum är att det går enklare och snabbare att kontakta tandteknikern direkt. Om du söker efter en tandtekniker i Stockholm kan du till exempel höra av dig till https://bluedent.se/.

En trygghet med klinker som Bluedent är att alla produkter är CE-märkta och har en kvalitetsgaranti. Du väljer själv om du vill boka en tid på nätet eller om du föredrar att tala med personal. Det finns möjlighet att beställa hem vissa produkter utan kostnad, för att pröva hemma under en period.

 

tandtekniker stockholm

 

Framtidens tandteknik är redan här

Tandtekniken går framåt med stormsteg. Karolinska Institutet har identifierat samtliga cellpopulationer i en människotand, och forskare spår att vi i framtiden kommer använda oss av regenerativ tandvård vilket innebär att skadad vävnad kan återbildas. Redan idag kan en tandtekniker skanna din mun digitalt för att se vilka behov du har. Med hjälp av en 3D-printer skapas enkelt och snabbt en studiemodell av ditt bett. 

Skillnaden kan inte vara större mellan dagens osynliga tandställningar och dåtidens metallfärgade räls där bakterier och matrester ständigt fastnade. Dagens tandteknik är diskret och bekväm. Och den är utformad efter individuella önskemål. 

Fler nyheter