Pumpar som används i high vacuum

Människor som rör sig i utrymmen utan luft behöver en hel del extra utrustning för att kunna överleva. Det kan vara tryckutjämning och syre. Men även med de tillskotten så kan det vara svårt att klara sig en längre tid. Eller att känna att man vill ha det så.

Det är däremot lite lättare att omvandla vanliga teknologiska lösningar till olika förutsättningar. Och visst kan man använda samma komponenter inom flera olika områden. Men ibland så är det endast små förändringar som behövs för att man ska få systemet att fungera på det sättet man önskar.

 

Olika utmanande förutsättningar

När man pratar om olika system så skiljer man ofta på de systemen där flödet består av gas och de där flödet består av vätska. Och med gas menar man då även syre. Men det finns också fler förutsättningar som kan utmana tekniken på flera olika sätt. Som när förhållandena är i någon av de extrema fälten. Det vill säga mycket kallt, mycket varmt, tung belastning eller i vacuum.

Vid alla dessa förhållanden behöver man något som är extra tåligt och som är skapat endast för att klara sina påfrestningar. Och även där kan man få räkna med tätare och återkommande service. Samt en hel del kontroller även däremellan.

 

 

Total avsaknad av syre

Vakuum är något som man stöter på dagligen. Även om man kanske inte tänker på det. För det är mycket som är vakuumförpackat. Ett sätt att få livsmedel att hålla längre. Och att kunna minska utrymmet som vissa varor tar i inredningsbutiken. Exempelvis kuddar och täcken.

High vacuum pumps är dock inte det man använder för att vakuumförpacka något i butiken. Istället är den en specialtillverkad pump som klarar av att fungera i miljöer där det är total avsaknad av syre. Något som inte bara påverkar människor utan även alla typer av tekniska lösningar.

No Comments

Leave a Comment