Optiker i Södertälje hjälper dig att hitta rätt glasögon vare sig du vill ha trendiga eller klassiska bågar

17 juni 2021
Cecilia Olsson

Glasögon är något som har stor inverkan på utseendet och kan förstärka en stil samt till och med försköna ansiktet. Med rätt bågar kan man balansera ansiktet och framhäva eller dölja olika attribut såsom ansiktsform. Glasögon kan användas som ”statement pieces” eftersom de kan sticka ut på ett snyggt sätt och förstärka en outfit. Det handlar om att hitta det man föredrar och trivs bäst med, men här kommer några av årets glasögon-trender som kanske kan inspirera till ett lyckat glasögonköp, eller tre. 

Under 2021 syns allt från retro till ekologiska glasögonbågar 

Det syns många klassiska bågar och ”Retro” stilen står sig stark, framförallt 70-talet är en look som är riktigt het just nu. En trend som dock syns ännu mer i år är de runda bågarna, stora som små, diskreta som uppseendeväckande, det verkar inte kunna bli fel med runda bågar år 2021. Tunna metallbågar har tagit plats bland alla plastiga och lite grövre bågar, väljer man dessutom metallbågar kombinerat med den flerkantiga trenden som dykt upp så slår man två flugor i en smäll.

Transparenta glasögonbågar är nästa trend som syns tydligt om man söker efter årets ”must haves”. Tänk pastelliga eller neutrala färger såsom beige, rosé, champagne, ljusgult eller en mild blå ton. Hållbarhetstrenden har såklart även nått glasögonbranschen och det finns ett växande intresse av glasögon tillverkade i ekologiska och nedbrytbara material. 

Testa en eller flera av trenderna

I Södertälje kan man besöka en optiker som kan hjälpa med allt från synundersökningar till att välja snygga glasögonbågar. Hos Optiker Södertälje (Direkt Optik) finns cirka 750 olika modeller och de har dessutom ett stående 3 för 1 erbjudande. Det innebär att man kan köpa flera bågar för att kunna variera mellan olika och det är perfekt för den som vill testa en trend men även uppdatera glasögongarderoben med ett eller flera säkra kort.

Fler nyheter