Omrörare är inte ämnade för privat bruk i Stockholm

25 juni 2021
william eriksson

Du kanske har hört talas om omrörare, och kanske i synnerhet Omrörare i Stockholm. Då känner du nog till att det är en maskin som används för att röra runt i vätskor så att de får sin rätta konsistens. Detta innan vätskorna därefter transporteras vidare genom pumpmaskiner till dess nästa destination. All den mjölk du till exempel dricker från ditt mjölkpaket har någon gång i processen blivit mixad i en omrörare. Annars hade den smakat väldigt annorlunda. 

Det är nästan så du tänker att du skulle haft en omrörare hemma i ditt eget kök. Tänk vad praktiskt det vore. Tänk att bara hälla ned pannkaksmixen i omröraren så rör den ihop smeten till perfekt konsistens innan du häller på den i stekpannan. Eller när du ska blanda oboy. Du hade bara kunnat fylla på omröraren med mjölk och några skedar chokladpulver och därefter kunnat njuta av ett glas mjölkchoklad med en konsistens som uppnår närmast perfektion. 

 

 

Förhindrar klumpar

Ledsen att göra dig besviken, men de omrörare som åsyftas här har inte den funktionen. Du verkar förväxla dem med en elvisp. Eller bara en vanlig visp, eller till och med en sked. Den bekvämlighet du verkar efterfråga är inte möjlig. Den är reserverad för de som arbetar med vätskeförflyttning eller vätskeblandning i stora industrier. Till exempel livsmedels- eller mejeriindustrin.  

Det är i de miljöerna som den är helt avgörande. Försök pumpa ut en vätska utan att den har gått igenom en omrörare först. Vätskan hade varit grymt klumpig, för att inte säga äcklig. Ingen vill dricka ett glas mjölk utan att den rörts till den konsistens som enkelt och smakfullt glider ned i strupen. Nu vet du att du inte ska förväxla omrörare med elvispar. Det är tyvärr inte möjligt att installera en omrörare hemma för privat bruk. Även om tanken var god.

Fler nyheter