Ögonläkarna räddar viktigaste sinnet 

Våra sinnen är ovärderliga. Att kunna känna, höra, lukta, smaka och framför allt se är fantastiska upplevelser. Ibland kan man fundera på vilket sinne som är det sista man skulle vilja förlora. För många är det nog synen. Synen är grundläggande när det kommer till att förhålla sig till sin omgivning och ta sig runt på egen hand. Den är värd att värna om. Till exempel ska man alltid använda ögonskydd om man svetsar, svarvar eller håller på med farliga kemikalier. Hjälp ögonen med linser eller glasögon när det krävs. Och gå till en ögonläkare du litar på.  

 

Var tacksam för din läkare 

Det finns som du vet många olika sorters läkare. Vi har så många olika kroppsdelar att läkarna behöver specialisera sig – det blir ohållbart att veta allting om allting. Att läkarstudenter vill satsa på en karriär som ögonläkare i solna är någonting alla i 08-området bör vara tacksamma för. Det är nämligen denna kategori du ska räkna med för att behålla kvalitén i synen även när du blir äldre. Oavsett om det är vanliga ålderssymptom eller om du får en gren i ögat är det alltså ögonläkarna som är räddarna i nöden. Ett känsligt jobb som kräver yttersta kompetens i utförandet.  

 

Så mycket kvar att se 

En av de sjukdomar som lätt kan drabba ögonen när man börjar komma upp i åren, åtminstone i pensionsåldern, är grå starr. Symptomen är bland annat att man blir ljuskänslig, ser dimmigt och suddigt då synskärpan försämras. De goda nyheterna är att grå starr går att behandla av en ögonläkare genom operation. Operation låter kanske allvarligt, men faktum är att ögonläkare idag utför operationen på totalt tio minuter per öga. Och operationen är helt smärtfri. Det finns så mycket att se i världen som väntar på att upptäckas. Ögonläkarna är din försäkring.  

 

 

No Comments

Leave a Comment