Ögonläkare – när behöver du en?

22 januari 2023
Mimmi Källström

Ögonläkare – när behöver du en?

Ögonläkare är ögonläkare som kan ge omfattande ögonvård, från att skriva ut glasögon och kontaktlinser till att utföra operationer. Du bör träffa en ögonläkare om du har problem med din syn, t.ex. suddig syn, svårigheter att se på natten eller flytningar i synfältet. En ögonläkare kan också upptäcka tidiga tecken på allvarliga hälsoproblem. Om du använder kontaktlinser eller glasögon kan ögonläkaren hjälpa dig att välja den bästa typen för dig. Ögonläkare kan också behandla vanliga ögonproblem, till exempel rosa ögon och torra ögon.

Ögonundersökning

Lamera Medical rekommenderar starkt att du bokar in en ögonundersökning om du har problem med din syn. Suddig syn, dubbelseende, svårigheter att se på natten och flytningar i synfältet är alla symptom som kan tyda på ett behov av att träffa en ögonläkare. Lamera Medical har ett team av kvalificerade och erfarna ögonläkare i Stockholm. Låt inte dålig syn stå i vägen för att leva din livsstil fullt ut.

ögonläkare

Kontaktlinser och glasögon

Att besöka en ögonläkare regelbundet är viktigt för dem som bär korrigerande linser, t.ex. glasögon eller kontaktlinser. Vid ett besök hos ögonläkaren kan de bedöma dina synbehov och hjälpa dig att välja rätt typ av korrigerande linser för dig. Med ögonläkares hjälp kan du vara säker på att du inte bara har en funktionell synkorrigering utan också stilfulla val som passar din livsstil.

Ögonläkare kan också behandla vanliga ögonbesvär, t.ex. rosa ögon och torra ögon

Ögonläkare behandlar ofta mer än bara syn- och synproblem. De kan också diagnostisera, utvärdera och hantera en rad olika ögonproblem till exempel röda ögon. Förutom att behandla den irritation som dessa tillstånd orsakar kan ögonläkare ge råd om hur man kan förhindra att ytterligare symtom. Detta kan inkludera tips om kostförändringar, korrekta hygienvanor och livsstilsråd. Ögonläkare är en ovärderlig resurs när det gäller att hantera alla typer av ögonhälsoproblem så tveka inte att boka tid om några problem uppstår.

Fler nyheter