När du du ska skaffa ny glasvagn – titta hit!

21 februari 2023
Staffan Ehrlin

editorial

När du du ska skaffa ny glasvagn – titta hit!

Att handla en ny glasvagn kan vara en av de mest spännande delarna av att starta eller utöka ditt företag om du nu befinner dig i glasbranschen det vill säga. Du vill ha något som ser modernt och professionellt ut, som har tillräckligt med utrymme för att rymma alla dina föremål och som är tillräckligt pålitligt så att du inte behöver oroa dig för att det ska hålla i alla tuffa förhållanden som din arbetsmiljö utsätter det för. Lyckligtvis finns det några bra alternativ på marknaden idag som uppfyller dessa krav – här är vad du behöver tänka på när du köper en ny glasvagn!

Tänk först på glasvagnens storlek och form. Behöver du en större glasvagn för större föremål eller har du tillräckligt med utrymme för en mindre storlek? Se till att oavsett vilken modell du köper är den tillräckligt stor för att rymma alla dina material, liksom alla andra föremål som du ska transportera med den. Glas har ju en tendens att komma i olika storlekar och former så det krävs att vagnen är bra på att handskas med just olika storlekar och former.

ny glasvagn

Olika typer av hjul och material

Tänk sedan på vilken typ av hjul och länkhjul din vagn ska ha. Du vill välja en vagn med hjul som lätt kan rulla över olika terränger, samt en som är lätt att manövrera i trånga utrymmen. Om du planerar att använda din glasvagn utomhus ska du leta efter modeller som är motståndskraftiga mot väderförhållanden som t.ex vind, regn och snö.

Slutligen bör du tänka på vilka material din glasvagn är tillverkad av. Du vill ha något som klarar av det slitage som vardaglig användning medför samtidigt som det har ett professionellt utseende. Leta efter modeller som är tillverkade av hållbara metaller som rostfritt stål eller aluminium som inte rostar eller korroderar lätt.

Fler nyheter