Modulsystem är ett modernt byggsätt

22 juni 2021
Lily Hansen

Modulsystem har blivit mycket populära, för det är ett modernt och flexibelt byggsätt där man bara behöver betala för det man använder. Förr kallade man det baracker, men det är ett lite missvisande begrepp, för ett modulhus kan du få med både hög prestanda och modern inredning. 

Modulsystem kan användas av skolor, företag och som läkarpraktik, advokatkontor eller någon myndighet. Man hyr modulerna, men de utformas enligt kundens önskemål, och därför kan man ha dem till många olika verksamheter. Det finns olika alternativ till hur påkostade modulerna ska vara.

Användningssättet avgör inredningen

Det är ju i och för sig ganska självklart att man anpassar inredningen efter verksamheten, men det är ju onödigt att betala för en luxuös modul om den bara ska användas för enstaka övernattningar. Ska man däremot inrymma en förskola med högljudda barn, kanske man vill ha extra ljudabsorberande material i golv och väggar.

De som har kontorsmoduler vill ofta ha fönsterglas som isolerar mot värme utifrån, och även där kan man vilja ha bekväm inredning och mjuka mattor. Känn dig fri att beställa den modul du vill ha för ditt kontor eller din verksamhet, för det finns flera olika alternativ inom modulsystem. Ta kontakt med ett seriöst företag i branschen och diskutera möjligheterna med dem.

Modulsystem för tillfälliga behov

Det är extra fördelaktigt att använda modulsystem om användningen är av mer tillfällig art, eller om man inte vet hur framtiden ser ut i branschen. Ibland används modulsystem som en temporär inkvartering av boende vid ombyggnader av äldreboenden eller institutioner.

En skola eller förskola vet inte heller hur stort behovet blir framöver, och med olika antal moduler kan man lätt flytta, utöka eller minska verksamheten. Man är alltså inte låst till att använda en fast byggnad som är dyr och opraktisk och som skulle kosta mycket pengar att anpassa till aktuell verksamhet.

Fler nyheter