Letar du efter nytt jaktvapen?

21 januari 2022
patrick pettersson

editorial

Älskar du skogen och vill hjälpa till att hålla reda på djuren? Det är en stor sak som jägarna gör. Inte bara det—de tar dessutom hem det bästa köttet man kan tänka sig. För hur kan det bli bättre än kött från djur som strövat fritt och ätit det de vill? För att få lov att skjuta själv så behöver man dock ta jägarexamen. När du har gjort det är det dags att hitta det perfekta jaktvapnet att börja äventyret med. 

Det finns idag flera olika jaktvapen ute på marknaden. Det finns äldre i ren trä och det finns även nyare som är lite plastigare. Det finns dessutom vapen för olika djur. En del är exempelvis för svaga för att kunna skjuta vildsvin med, medan ett vapen för vildsvin kan vara för starkt för en hare. I alla fall om man vill att det ska finnas något kvar. 

Så vilket sorts vapen är du ute efter? Vill du även hobbyskjuta eller ska det endast vara till jakt?

Jakt

Välj rätt vapen

Det kan skilja sig ganska mycket mellan olika vapen. En sak som kan skilja sig är att ammunitionen är dyrare. Vill man skjuta hemma på exempelvis en tavla kanske man inte vill ha något för trettio kronor kulan. Som tur är kan du hitta olika jaktvapen som passar olika tillfällen. 

Köp ett helt nytt jaktvapen i en vapenaffär, eller köp ett begagnat. Innan du får hem vapnet måste du dock alltid få tillstånd från polisen. 

I en välsorterad jaktbutik finns det alltid fler saker att titta på. Det finns ofta något mer som kan få följa med hem. Det finns bra butiker att besöka, både över internet och på fysisk plats. In och titta och se vad du hittar. Förhoppningsvis hittar du ditt nya jaktvapen som du kan lära dig och ha kul med.

Fler nyheter