Lampa med rätt design kan skapa önskad stämning i rummet

11 mars 2021
Cecilia Olsson

Om det finns några inredningsdetaljer som det är väldigt värt att lägga lite extra krut på så är det lampor. Det fina med lampor är att de är funktionella genom att de ger belysning, samtidigt som de kan skapa en önskad stämning i ett rum och dessutom se ut som ett riktigt konstverk. Med vackra lampor behövs inte prydnadssaker eftersom de ser bra ut oavsett om de är tända eller släckta. 

Fyll rummen med snygg och funktionell belysning

I ett normalstort rum brukar det vara rekommenderat att använda sig av minst fem ljuskällor. Det är alltid bra att ha minst en taklampa som kan ge bra allmänbelysning för att underlätta då man uträttar sysslor eller behöver lysa upp hela rummet. Används rummet till exempelvis arbete, matlagning, läsning eller pyssel så är det bra att komplettera takbelysningen med lampor över skrivbord, köksbänkar eller arbetsbord som ger bra ljus.

Utöver den funktionella belysningen så är det också trevligt med belysning som gör rummet extra mysigt och lyser upp mörka hörn. Golvlampor i ett eller flera hörn samt bordslampor utplacerade i rummet på lite olika nivåer skapar en vacker dynamik. Även vägglampor kan användas för att belysa tavlor eller framhäva andra objekt i rummet. Vill man att allt ska kännas väldigt enhetligt kan man köpa en hel serie med lampor till ett rum, annars är det snyggt att blanda men fortfarande ha en röd tråd genom exempelvis färg, form eller materialval. 

Lampor som kan sätta prägel på ett rum

Genom att gå in på lampa mesteren finner man ett brett sortiment av snygga designlampor. För att bara nämna några så kan man bland annat hitta underbara lampor från Artemide, Belid, DybergLarsen, FLOS, Foscarini, &tradition, Frandsen, GUBI, LE KLINT och Louis Poulsen. Samtliga lampor hos Lampemesteren.se är av hög kvalitet, sortimentet är noga utvalt och det finns allt från klassiska lampor till moderna armaturer. 

Fler nyheter