Klassiska sidohängda fönster till huset

25 juni 2021
william eriksson

Bygger du ditt drömhus? Har du tänkt igenom alla detaljer som gäller planlösning och ytskikt? Är allt planerat när det gäller detaljer som värmekälla? Och har du bestämt dig vilka vitvaror du ska ha i köket och hur ditt badrum ska vara inrett? Kommer du gå på en modern linje eller en mer klassisk? Vad du än väljer så kan du alltid satsa på ett klassiskt sidohängt fönster. Ett fönster som passar till alla stilar.

Men även om du har bestämt dig så pass långt så finns det mycket detaljer kvar att besluta, gällande dina fönster. Hur stora ska de vara? Ska du välja treglas eller tvåglas? Vill du ha fyrkantiga fönster eller fönster i någon annan form? Kanske till och med runda fönster, som också finns som sidohängda. Är allt bestämt och klart gällande det? Bra. Men då kommer det ännu fler frågor som du ska svara på, som du kanske till och med behöver hjälp med.

 

Material och utformning

Med fönster kan du skapa en sammanhängande känsla på din fasad, eller så kan du gå på något som sticker ut och som blir en accent. Färgen på fönstren är därför mycket viktig, för känslan du vill förmedla av ditt hus. Och ska du matcha ytterdörren eller ska du även där gå på en annan stil? Vilket material ska du dessutom välja? Kanske något underhållsfritt eller något mer klassiskt?

Slutligen har du kommit till frågan som gäller om du vill ha fönster med eller utan spröjs. Och vilken typ av spröjs som du vill ha. Kanske vet du direkt svaren på alla dessa frågor, eller så kan du få hjälp från din arkitekt, hustillverkare eller fönstertillverkare. Hur du än gör så satsa på fönster som du kommer vara nöjd med, som passar med övriga huset och som får dig trivas med länge.

Fler nyheter