Hur säkra är sexleksaker egentligen?

Hur säkra är sexleksaker egentligen?

Att krydda till sexlivet lite med hjälp av leksaker och andra hjälpmedel blir allt mer populärt. Detta gäller både bland singlar och par, och i hela världen. Det är enkelt att beställa hem nya saker via internet, och det har även blivit allt mer accepterat då tabu-stämpeln långsamt har börjat blekna. Hur säkert är det dock att använda sexleksaker och andra sexprylar?

 

 

Kemikalieinspektionens oväntade fynd

 

Det är ingen tvekan om att populariteten ökar. Man kan på hemsidor med försäljning av vuxenleksaker se att detta gäller både inom sverige och utomlands. Det ökande intresset fick Kemikalieinspektionen att kliva in för att testa 44 olika produkter (alla klassade som “lågprisprodukter”) från flertalet olika märken, och de hittade inte ett enda förbjudet ämne i någon av produkterna. 

 

I en av de 44 produkterna så hittades dock kloparaffiner – ett ämne som anses miljöfarligt och som misstänks kunna orsaka cancer. Detta var dock endast i en av de testade produkterna och denna produkt har sedan dess tagits bort från marknaden. Ett förvånansvärt bra resultat då tester på annan elektronisk utrustning visade att 38% innehöll förbjudna och skadliga ämnen, medan – som sagt – sexleksakerna inte innehöll något alls. Resultaten kan även jämföras med leksaker, där tester tidigare har visat att en av sju barnleksaker innehåller farliga ämnen.

 

En säker väg till njutning

 

Tack vare denna typ av tester så går det alltså att se att man kan känna sig lugn och trygg när man använder sexleksaker och tillbehör, men trots det så är det alltid bäst att inhandla sina prylar från en återförsäljare som man kan lita på. Detta har kanske mer med hållbarhet att göra dock, snarare än med potentiella faror, då de flesta tillverkare av sexleksaker är väldigt måna om kundens säkerhet samt nöjdhet, och de har ofta en kundtjänst man kan vända sig till om man har frågor om en produkt.