Glöm inte bort altandörren

26 juli 2021
patrick pettersson

Äntligen står din altan färdig efter månader av hårt arbete. Blod, svett och tårar har runnit från kroppen. Men nu står den färdig lagom inför sommaren. Här ska du äta alla dina mål mat när vädret tillåter. Här ska du dricka dina öl om kvällarna med solnedgången som sällskap. Här ska du grilla och sprida doften av marinerat och grillat kött till hela bostadsområdets grannar. Men vänta nu. Det är någonting som fattas. Du har glömt en viktig sak. Altandörren. 

Du vill slita ditt hår. Hur kunde du glömma altandörren? Det är inte som att den är oviktig direkt. Du har arbetat i flera månader med att bygga din altan intill baksidan på ditt hus, men du har helt missat att sätta in en altandörr. Just nu finns det ingenting som förbinder altanen in till huset. Det innebär att du behöver gå ut genom ytterdörren och runt hela huset för att komma till din altan. Det är alldeles för lång väg för att hämta en ny öl. 

 

 

Dörren underlättar

Men lugn i stormen, det finns ännu tid. Att du glömde altandörren är ingen katastrof. Det går att åtgärda. Om du tittar runt lite på nätet eller i butiker kommer du att kunna hitta mängder av lättinstallerade altandörrar som passar till just din uteplats. Ja, det hade förmodligen varit enklare om du haft med altandörren i beräkningen från början. Men man lär sig av sina misstag. Att glömma altandörren kan hända den bästa. 

För den är viktig, den där dörren. Det går inte att förneka. Det blir inte hållbart att springa runt huset varje gång du står på altanen och behöver hämta någonting inne i huset. Det är klart att du måste fixa det här. Men som sagt, det finns tid och det finns dörrar att välja på. Det finns ingen anledning till panik. 

Fler nyheter