Flera tandläkare i Sollentuna

18 januari 2022
patrick pettersson

editorial

Tandläkare räddar många människor varje dag från otäcka smärtor. Det finns få saker som gör så ont som tandvärk. Tandvärken kan ibland ge även huvudvärk och alla möjliga symptom. 

Därför är det många som behöver akut hjälp när tandvärken slår till. Till och med djur kan få tandvärk. Det märks då även på dem att de har ont. Många gånger tappar till och med aptiten och blir hängiga. 

Akuttandvård är dock den dyraste tandvården man kan få. Därför är det bättre att förebygga att sådana akuta smärtor dyker upp. Hur kan man göra det?

Hur kan man förebygga akuta tandproblem? 

Det bästa sättet är genom regelbunden tandvård och regelbundna kontroller. Viss tandvård kan du sköta hemma. Du kan till exempel borsta tänderna minst två gånger per dag och använda tandtråd lika ofta. Men det är även viktigt att få de ordentligt rengjorda genom att gå till tandhygienisten varje år. 

Har du problem med tandsten är det ännu viktigare. Tandstenen behöver avlägsnas för att förebygga tandköttsinflammation och tandlossning. Har du mycket problem med tandsten behöver du därför gå oftare till tandhygienisten för att få hjälp med detta. 

 

image

 

Laga de små hålen innan det blir värre

Regelbundna kontroller gör också att ni kan hitta problemen i tid. Det är till exempel bättre att laga ett litet hål än att behöva dra ut en förstörd tand. Du vill inte behöva rengöra tandrötterna på grund av att du gått för länge med ett hål och att infektionen har spridit sig. Då är det bättre att laga bara ett litet hål. Det blir både billigare och mindre smärtsamt. 

Se därför till att få regelbunden tandvård, exempelvis hos en tandläkare i Sollentuna: https://www.xn--tandlkaresollentuna-kwb.se/. Vissa kommuner erbjuder tandvårdsförsäkring för att sprida ut kostnaderna för tandvården och undvika hemska klumpsummor. Dra då nytta av det och se till att ta hand om dina tänder. 

Fler nyheter