Få till en perfekt glans, inifrån och ut!

26 januari 2023
Veronica Jansson

editorial

Ett av de bästa sätten att få din bil att glänsa inifrån och ut är med ett bra vax eller polermedel. Det ger en vacker glans och lyster till bilens lackering, och skyddar också mot damm, smuts, UV-strålar och andra miljöföroreningar. Typ av vax eller polish beror på vilken typ av färg och finish din bil har. Vissa vaxer är till exempel speciellt framtagna för en matt yta, medan andra är utformade för en blank glans. Följ tillverkarens anvisningar för att applicera vaxet eller polishet i jämna och smidiga drag. Efter appliceringen ska du låta det torka innan du polerar med en ren mikrofiber för en oslagbar glans.

Förutom polermedel kan du använda en clay bar för att avlägsna föroreningar från bilens lack. Clay bars är mjuka lerbitar som absorberar smuts och smuts från bilens yta och lämnar den med en slät, glansig yta. Efter att du har använt en sådan, avsluta med ett vaxet för extra skydd.

polermedel

Vårda bilens interiör med stil

När det gäller bilens interiör kan du använda en dammsugare för att få bort damm och skräp från säten, mattor och andra ytor. Var noga med att uppmärksamma svåråtkomliga områden som t.ex. under sätena. Du bör också använda en en fuktig trasa för att rengöra instrumentbrädan, fönstren och andra ytor. Använd slutligen ett specialiserat rengöringsmedel eller polermedel för att återställa bilens interiör till en finish som liknar den i en utställningslokal.

Behåll bilens glans och få den att se bra ut, både på insidan och utsidan! Med regelbundet underhåll och skötsel kan du se till att din bil ser bra ut i många år framöver.

Små detaljer ger guldkant

Slutligen de små detaljerna som gör din bil till mer än bara ett transportmedel. Lägg till en luftfräschare, några fina sätesöverdrag, och några tillbehör som golvmattor och rattöverdrag för att ge din bil lite extra personlighet. Med alla dessa tips kommer du att köra runt med stil på nolltid!

 

Fler nyheter