Ett nytt självförtroende med tandreglering

11 september 2021
Lily Hansen

Gömmer du ditt vackra leende för att du mår dåligt över dina tänder? Begränsar de dig från att leva livet fullt ut? Känns det som folk kollar, trots att de egentligen inte gör det? Då kan du behöva göra en tandreglering. 

Tandreglering ger dig möjligheten att få rätt på dina sneda tänder. Det fixar även till den stora glipan du har mellan tänderna. Tandreglering kan vara vägen till ett bättre självförtroende. 

Tandreglering är för alla som har problem med sina tänder. Det kan vara stora glipor mellan tänderna, det kan även vara att de växer snett. Växer de snett kan det både skada den andra tanden, men det kan även bli smärta. Ett annat problem är att tänderna kan bli väldigt ojämna, vilket en del mår dåligt av. Tandreglering tar hand om dessa problem. Med hjälp av tandläkare som är proffs på just det. 

 

Tandreglering som passar dig

En ständig oro är pengar. Det kostar att fixa till tänderna. Är du under 23 år kan du få det gratis. Om tandläkaren tycker det är en nödvändig sak. Annars får man bekosta det själv. 

Däremot är det värt pengarna att få må bra och slippa må dåligt över sina tänder. En del kliniker går även med på delbetalning på hela processen. Kolla upp det innan om det behövs. 

Tandregleringen kan göras på olika sätt, det beror på vad man ska och behöver göra. Idag är det populärt att använda sig av invisalign, vilket är en bettskena skapad just för din mun. Den är dessutom osynlig och sitter ofta på insidan. Tandställningen finns också kvar. Men det är inte alla som vill använda sig av en tandställning. 

Det tar olika lång tid att nå sitt resultat. Även detta beror på hur mycket man behöver göra. Allt det kommer din tandläkare gå igenom med dig.

Fler nyheter