En paketvåg kan hjälpa till att säkerställa rätt fraktkostnad, varje gång

19 januari 2022
Cecilia Olsson

editorial

För ett företag eller en privatperson som ofta skickar paket med posten så kan det vara väl värt att investera i en paketvåg. Det underlättar varje gång ett paket ska skickas eftersom man direkt kan få fram dess vikt och därmed även hur mycket man ska betala för frakten. Vare sig man skickar stora eller små paket så kan man hitta vågar som passar perfekt att väga försändelsen. 

Varför är det viktigt att veta vikten på försändelsen?

När man skickar ett paket så är det väldigt viktigt att man vet hur mycket det väger eftersom det (tillsammans med längd, höjd och bredd) styr hur mycket man måste betala i frakt för försändelsen. Fyller man i att paketet väger mindre än vad det faktiskt gör så är risken stor att man kommer att få betala en eftertaxeringsavgift plus skillnaden mellan det man redan betalt och paketets faktiska kostnad. Utöver det så är risken stor att försändelsen dessutom blir mycket försenad på vägen till mottagaren. 

Paketvåg

Fyller man istället i en tyngre vikt än vad paketet väger så kommer man förmodligen inte få några problem med fraktbolaget, men det är däremot väldigt onödigt att betala för mycket för försändelsen. Ibland kan det skilja mycket i pris bara mellan några hundra gram och det kan i slutändan handla om väldigt mycket pengar ifall felet upprepas med jämna mellanrum. Vilket man enkelt kan undvika genom att ha tillgång till en våg som kan tala om exakt hur mycket paketet väger.  

Paketvågar för många olika behov

Hos Vågexperten hittar man många olika paketvågar som garanterar en noggrann vägning av paket. Man kan till exempel välja en paketvåg med en extra display som gör att man enkelt kan läsa resultatet även om det står ett stort paket på vågen. Det finns även flera vågar med olika smarta inställningar, så oavsett behov kan man hos Vågexperten hitta en paketvåg som underlättar vägningen.

Fler nyheter