Du behöver inte kunna allt

Inse fakta. Det är övermäktigt att kunna allting och vara expert på allt som du behöver få löst här i livet. Det är därför vi har elektriker, rörmokare, takläggare och inte minst bilmekaniker. Att lämna in sin bil på verkstad är lite som att besöka sin läkare. Man behöver gå dit en gång om året för en rutinkontroll, en besiktning, men ibland uppstår även behovet av mer akuta problem som behöver åtgärdas på en gång. Precis som att du inte skulle operera på dig själv eller transplantera organ hemma på köksbordet istället för att låta kirurgen göra jobbet, så skulle du heller inte ta dig an att gräva i motorhuven på bilen när det finns bilverkstäder. 

 

Tillräckligt för att klara teorin 

Det är väldigt lätt att känna sig maktlös när bilen börjar krångla och ställa till problem. Det ligger ingen skam i att när man tog sitt körkort fokuserade man på att lära sig gasa, bromsa, växla, titta i backspegeln och lära sig alla trafikskyltar. Såvida man inte var riktigt, riktigt intresserad brydde man sig inte så mycket mer om bilens innanmäte än vad som var nödvändigt för att klara teoriprovet. Resten behövs inte heller: stöter du på problem kan du vända dig till en bilverkstad i Stockholm eller var som helst där du befinner dig. 

 

 

Ta hand om din bil 

Så låt experterna göra jobbet. Låt dina lokala bilmekaniker serva bilen på bilverkstaden. Gör inte hemma det som kan utföras av någon med de rätta kunskaperna och inte minst erfarenhet – och dessutom på ett professionellt och bra sätt. Bilverkstäderna är våra räddare i nöden när motorn protesterar. Vi är beroende av dem precis som vi är beroende av våra läkare och sjukhus eftersom bilen är en så naturlig del av vår vardag. Ta hand om den – det förtjänar den!