Designgolv som slår andra golv på fingrarna

14 juli 2021
jonas olsson

Allting ska vara så himla unikt nuförtiden. Inte minst när det kommer till inredning. Nuförtiden kan man tydligen inte ens ha ett golv utan att det ska ställas krav på att golvet ska vara snyggt och unikt. Vad är det egentligen för fel på parkettgolv? Få vet, men många undrar. 

Nu är det tydligen designgolv som gäller för hela slanten. Märkvärdiga designgolv som kanske kostar skjortan att lägga. Bara för att någon märkvärdig pellejöns bestämt sig för att det är modernt. 

Men det är klart. Det är faktiskt svårt att motstå ett modernt designgolv om du väl presenteras för det alternativet. Ett designgolv bredvid ett klassiskt trägolv eller något liknande är en enorm kontrast. Det är svårt att inte se skillnad. Det är också svårt att inte vilja ha designgolvet framför det andra golvet. Ett golv som plötsligt framstår som någonting katten släpat in. Du skulle inte ens torka av dig skorna på det gamla golvet längre. 

 

Exklusiva designgolv för alla

Det kan vara lätt att tro att designgolven bara har sin plats i större lokaler. Som till exempel museum, gallerier eller regeringsbyggnader. Platser där fastighetens ägare har en lite annan plånbok än den hos gemene man ute i stugorna. Ja, ingen kan väl egentligen klandra dig från att ha den bilden. Designgolv ser verkligen exklusivt ut. De ser ut att ta en plats i ett välbärgat hem. Men det innebär förstås inte att de är exkluderade från andra sammanhang. 

Det bästa med designgolv är troligen att det som anses snyggt och modernt är en färskvara. Det som inte är ett designgolv idag kan vara det imorgon. Det går helt enkelt i vågor. Vem vet om ditt gamla hallgolv där hemma en dag blommar ut till att vara det mest eftertraktade golvet på marknaden? Kanske inte så troligt. Men du förstår förhoppnings principen. 

Fler nyheter