Dags att boka tid hos din tandläkare i Östersund

Ont i tanden? Karies? Eller kanske något lite mer seriöst… gingivit eller tandlossningssjukdom? Eller tvärtom är det kanske bara dags för ett profylax besök, rengöring och så vidare. Störs man inte av några tandrelaterade besvär ska man ändå hälsa på tandläkaren 1-2 gånger per år. 

Men vad anledningen än är till att boka tid hos tandläkaren, så bör man se till att man går till en erfaren och duktig tandläkare.

Det är idag lättare att hitta bra och trevliga kliniker. Där kan man få ordentlig tandvård och till ett pris som faktiskt går att betala. Ett bra exempel på en sådan klinik är Björk Tandhälsa. Ett erfaret team tandläkare i östersund arbetar för att ta hand om din munhälsa. För att ta reda på mer klickar du på länken: http://www.bjorktandhalsa.se/

 

Mer än bara karies

Det är alltid bra att hålla koll på sina tänder. Karies och tandköttsinflammation är de vanligaste anledningarna för tandläkarbesök. Men det finns även andra saker en tandläkare kan hjälpa en med. Till exempel så kan det behövas en ersättning av en förlorad tand. Detta är inte bara viktigt för utseendet skull. Det är viktigt för att undvika tuggproblem samt att de andra tänderna flyttar på sig.

 

 

Andra behandlingar på en tandläkarmottagning

Ibland kan det behövas en rotbehandling, sättas in en krona, mindre broar eller protes. Tänder som sitter lite huller om buller, fel på bettet och så vidare kan fixas med tandställning. Bettskena kan också vara en lösning på huvudvärk på grund av spända käkleder.

För ett snyggare leende kan du även bleka dina tänder. Kaffe, te och mat fläckar med tiden tänderna, och en blekning då och då gör dina tänder lysande vita igen. Många tandläkare är idag även erfarna i att ta hand om tandvårdsrädda patienter. Skjut därför inte upp tandläkarbesöket – boka tid idag!

No Comments

Leave a Comment