Byte och påfyllnad

Det man gör på en bilservice består mestadels av kontroll av alla system och vätskor, byte och påfyllnad av vätskor, samt reparation eller utbyte av vissa förutbestämda delar som exempelvis oljefilter. Bilverkstad i Tyresö, och även andra bilverkstäder på andra orter, har samma listor som man följer vid en bilservice. Att man följer samma listor och procedurer på alla verkstäder, gör att man som kund kan känna sig säker på att allting sköts korrekt och med samma resultat var man än är.

 

Val av verkstad

Med jämna mellanrum brukar det trilla ner erbjudanden om bilservice i brevlådan. Det är ibland mycket bra erbjudanden så det kan absolut vara värt att kontrollera det, när det börjar bli dags för bilservice. Man kan även söka på bilservice och hemorten, för att hitta hemsidor där det också kan finnas erbjudanden som är värda att ta. Ibland erbjuds även mertjänster som hyrbil, och är man i behov av det under servicen så kan det vara mer värt än ett lägre pris på själva servicen. Är man om sig och kring sig så kan man hitta ett erbjudande som passar perfekt såväl prismässigt som i övrigt.  

 

 

Bokning och väntetid

De större bilverkstäderna och kedjorna, har oftast en telefonservice där man kan boka sin bilservice. Däremot brukar man få tala med bilmekanikern direkt om man ringer till någon av de mindre företagen. Men i övrigt brukar det vara samma rutiner, där man lämnar in sin bil tidigt på morgonen och sedan antingen får en tid när man ska hämta bilen eller så ringer de när bilen är klar. Är det en mindre service så kan den gå så pass snabbt att man kanske väljer att stanna kvar, jobba en stund via verkstadens wi-fi och kanske ta en fika under tiden. Det kan också förvandlas till en rofylld stund helt för sig själv.