Bjud flyttgubbarna på öl efter flytten? Vett och etikett när du anlitar en flyttfirma

24 februari 2023
Staffan Ehrlin

editorial

Bjud flyttgubbarna på öl efter flytten? Vett och etikett när du anlitar en flyttfirma

Det är slutet på en lång och tröttsam flyttdag – lådorna ligger utspridda överallt, du är utmattad, din hund skäller ilsket på de främlingar som invaderat hans en gång heliga rum… men där står de – dina lojala flyttgubbar som har jobbat hårt för att hjälpa dig att komma till rätta. Men nu kommer frågan: ska du bjuda dem på en öl efteråt? Är det ens acceptabelt när man anlitar en flyttfirma?! Vi vet att det kan vara stressigt och tidskrävande att flytta, men var inte rädd – vi har sammanställt en omfattande guide för att hjälpa till att besvara alla dessa brännande frågor om vad som anses socialt lämpligt eller inte när det gäller att underhålla dina inhyrda proffs! Så ta dig en iskall öl och låt oss dyka in i vår diskussion om etikett när man anlitar flyttfirmor!

flyttfirma Stockholm

Dricks är inte förväntat

Låt oss först börja med grunderna – hur mycket dricks ska du ge dina flyttare? Det finns ingen fast regel när det gäller dricks till flyttfirman, i Sverige är det väldigt ovanligt att man ger dricks överhuvudtaget utanför restauranger och barer, så det här behöver du inte oroa dig för. Det du betalar flyttfirman räcker gott och väl.

Låt oss nu gå vidare till dryckerna. Bör du erbjuda dina inhyrda yrkesmän något att dricka? Det förväntas inte och krävs inte, men det kan vara en trevlig gest, särskilt när det gäller långa, hårda varma dagar. Vissa företag erbjuder till och med måltider till sina flyttare – men känn inte att du behöver gå så långt, några kalla drycker eller snacks kan vara lika trevligt.

Slutligen, ska du underhålla dina inhyrda flyttare? Det är återigen inte nödvändigt, men om stämningen är rätt och alla känner sig sällskapliga varför inte? 

Befinner du dig i Stockholm och letar efter en pålitlig flyttfirma, kan du hitta dem här: https://www.flyttexperten.com/kontakta-oss/stockholm

 

Fler nyheter