Besök en tandhygienist regelbundet – dina tänder kommer tacka dig

11 februari 2023
Mimmi Källström

Tandhygienist i Odenplan finns tillgänglig för att hjälpa dig att upprätthålla optimal munhygien och förebygga framtida problem. Experter på området har stor erfarenhet och är specialiserade på djuprengöring, tandstensborttagning, polering av ytor samt fluorbehandlingar. Dessutom kan de utföra röntgenundersökningar som ger värdefulla insikter om ditt allmänna munhälsotillstånd.

Vad är en tandhygienist uppgifter?

Certifierade tandhygienister är expertutbildade för att tillhandahålla olika förebyggande tjänster och behandlingar, t.ex. bedömningar av munhälsan, registrering av sjukdomshistoria och professionell rengöring/skalning. De kan också diagnostisera tandköttssjukdomar eller applicera förseglingar eller fluorbehandlingar vid behov. Dessutom har dessa yrkesutövare den nödvändiga kompetensen och utrustningen för att ta röntgenbilder för att upptäcka eventuella underliggande problem, och de är utmärkta på att avlägsna tandsten från tänderna med precision! Om du vill ha tips om hur du bäst kan bibehålla friskt tandkött och friska tänder hemma, är en certifierad tandhygienist din bästa källa för råd.

Tandhygienist

Besök hos tandhygienist förbättrar din munhälsa

Håll dina tänder och ditt tandkött i toppskick genom att boka tid hos Odenplans erfarna tandhygienist. Avskalning, polering, fluorbehandlingar – allt du behöver för din munhälsa finns här. Tandläkare kan även ge nyttig vägledning om hur man borstar ordentligt och vilken mat som är bäst för munnen! Säg adjö till fula plackuppbyggnader efter ett besök hos hygienisten på Odenplan – ditt leende kommer att bli strålande igen!

Skillnaden mellan tandhygienist och tandläkare

Att hålla munnen frisk innebär mer än att borsta munnen två gånger om dagen. För att se till att du har bästa möjliga munhälsa bör du boka in regelbundna kontroller hos både tandläkare och tandhygienist. Tandläkare är specialiserade på att behandla befintliga sjukdomar, medan tandhygienister fokuserar på förebyggande åtgärder för att se till att sjukdomar inte får fäste från början. Även om tandhygienister kan hantera enkla ingrepp som fyllningar kan de inte utföra mer komplicerade ingrepp som endast tandläkare är kvalificerade att göra

 

Fler nyheter