Avstängningsventiler stoppar flödet

Avstängningsventiler är en typ av ventiler som kan stänga ner ett flöde av något slag, som en vätska eller en gas. Det skiljer sig mot ventiler som hela tiden har ett flöde som aldrig stannar av, och styrs på ett sätt som gör att det kan komma mer eller mindre igenom dem. Det kan vara en kran. Men det finns en mängd olika typer av avstängningsventiler som har olika slags konstruktioner för de behov och önskemål som man har.  

 

Olika sorters val

Inom området avstängningsventiler så finns det fem olika att välja bland. Man kan ta en kulventil på en eller flera platser i produktionen. Vridspjällsventiler är också det ett vanligt val inom industri och tillverkning. Kilslidsventiler, sätesventiler och backventiler är ytterligare några av de man har att välja bland i sitt flöde. 

 

 

Ibland väljer man endast en sort och ibland kan man sätta olika avstängningsventiler beroende på vad man trivs bäst med och vilken funktion som man tycker passar bäst i systemet. Men det är också klokt att passa på att använda sig av tjänsten som många företag inom ventiler erbjuder. Vid ett köp så kan man samtidigt få hjälp att gå igenom systemet för att se vilken ventil som passar bäst och även om något kan förbättras. Ett sätt att förbättra produktionen och att samtidigt kunna göra långtgående besparingar.

 

Inom olika områden

Det finns en mängd olika områden som man kan använda sig av avstängningsventiler. Det kan vara olja, gas, petrokemi, kemi och läkemedel, samt andra områden med liknande produkter i sin tillverkning. Köper man en avstängningsventil idag så får man en noga testad och rejält konstruerad del i sitt flöde. Med tanke på olycksrisker och de kostnader som ett fel i flödet innebär, så kan man försäkra sig om att avstängningsventiler idag fungerar perfekt så länge de blir korrekt monterade av en auktoriserad montör.

No Comments

Leave a Comment