Att gå på spa

Att gå på spa

När det kommer till spa så var det redan de gamla grekerna som njöt först. Det är nämligen så tidigt som man har kunnat finna badhus som nyttjades av samhällets grädda för rengöring, vila och rekreation. Idag har spa blivit något som är tillgängligt för alla och en del till och med har en spa-avdelning i sina hem. En bubbelpool eller bassäng, kanske en bastu och några mysiga vilstolar så har man genast ett eget spa. Det är också så span ser ut på många mindre hotell. Men vill man kalla sig för spahotell så är det genast lite mer som behövs.

 

Myshelg på spa

I dagens stressiga samhälle så är det skönt att kunna fly undan och till och med vara tvungen att lägga sina mobiler åt sidan. Att åka på spahotell är inte bara bad, bastu, relax i sköna stolar och behandlingar utan det är också god mat, god dryck och övernattning i sköna sängar. En del tar med sin älskling för en myshelg men lika många smiter iväg med sina väninnor eller äldre barn för att få lite kvalitetstid. Det kan också vara en passande plats för konferenser med de anställda. Att efter en lång dag med utbildning och föreläsningar kunna sjunka ner i en bubbelpool och reflektera med sina kollegor över det som pratats om kan för en lång tid framöver förhöja arbetsglädjen.

 

 

Spabehandlingar

För att det ska få kallas spa så ska det minst finnas något vatten att bada i samt sköna vilstolar. Men ett spa eller spahotell har en diger meny att plocka ifrån när man bestämmer sig för vad man ska erbjuda. Det finns variationer av pooler och bastu till att börja med. Sedan kan man lägga till olika typer av områden för vila och sist men inte minst en diger bukett av spabehandlingar som olika typer av fotvård, ansiktsbehandlingar, massage, manikyr och pedikyr med mera.