Analysera provet med HPLC

Kromatografi används för att dela upp ingående ämnen när man har ett prov, exempelvis på en kemisk lösning eller miljöförorening som man vill titta närmare på. Då vill man separera likartade föreningar, och det är inte alldeles enkelt. Lösningen man har innehåller en blandning av olika beståndsdelar, och du vill alltså kolla upp de ingående ämnena var för sig. HPLC är en analysteknik som används inom just detta område, och det är givet att det behövs specialutrustning för så avancerade arbetsuppgifter. Leta upp den utrustning som behövs på nätet, på en särskild hemsida för laboratoriefolk.

 

Utbildning, appar och inspiration

Vill du dessutom fördjupa dina kunskaper, finns det inte bara utrustning från olika leverantörer, utan även mängder av informationsmaterial du kan ta del av. Hemsidan kan sägas vara ett forum för alla inom forskning, kemi och life science som sysslar med olika analysmetoder i ett laboratorium.  Där finns länkar till både utbildningsmaterial och appar för såväl HPLC som andra metoder som kan vara av intresse för fackfolk. Du får tillgång till databaser som du kanske inte hade hittat själv.

Arbetar du som inköpare eller intern utbildningsledare, finns det också mycket att hämta på en sådan sida. Du kan ladda ner det du behöver och får tillgång till uppdaterade kunskaper på ett ögonblick.

 

 

Priser och sortiment

Om inte priset är ett problem, kan du fritt välja produkter ur ett stort sortiment från flera olika leverantörer. Allt finns samlat på en sådan hemsida. Fördelen är att du ser hela utbudet på marknaden. Du ser vad som passar din budget. Kanske hittar du något du letat efter, men som du inte visste fanns. Man kan få många tips och idéer när man ser en sådan här digital produktkatalog. Framför allt får man en känsla av att man håller sig uppdaterad, både inom HPLC och andra analysmetoder inom kromatografin.