10 tips för att förbereda dig inför ditt tandhygienistbesök

22 augusti 2022
Helen Johansson

editorial

När det är dags att kolla till tänderna

Är du planerad för ett besök hos tandhygienisten snart? Om så är fallet är det viktigt att du förbereder dig i förväg. I det här blogginlägget kommer vi att ge dig 10 tips som hjälper dig att få ditt besök att gå smidigt. Genom att följa dessa enkla tips kan du se till att du får ut så mycket som möjligt av ditt tandhygienbesök!

image

Gör det bekvämt för dig

– Först och främst ska du se till att borsta och använda tandtråd ordentligt före ditt besök. Detta hjälper dig att ta bort eventuellt plack eller tandsten som kan finnas på dina tänder.

– För det andra bör du se till att ha bekväma kläder på dig när du kommer till din tid. Du kommer troligen att sitta i tandläkarstolen under en lång tid, så det är det är viktigt att vara bekväm.

– För det tredje ska du vara beredd att svara på alla frågor som tandhygienisten kan ha om din munhälsa. De kommer troligen att fråga dig om dina tandborstnings- och tandtrådsvanor samt om andra frågor du kan ha.

– För det fjärde, var noga med att lyssna på tandhygienistens instruktioner försiktigt. De kommer förmodligen att ge dig några tips om hur du kan förbättra dina munhygieniska vanor.

– För det femte, se till att ställa eventuella frågor om din munhälsa till tandhygienisten. Det här är din chans att få all den information du behöver för att hålla din mun frisk!

– För det sjätte, se till att ha en förteckning över alla mediciner som du tar för närvarande. Tandhygienisten behöver veta detta för att kunna avgöra om något av dem kan påverka din munhälsa.

– För det sjunde, se till att tandhygienisten får veta om du har några allergier. Detta är viktigt så att de kan vidta lämpliga försiktighetsåtgärder.

– För det åttonde bör du meddela tandhygienisten om du har några särskilda behov eller krav. Det gäller allt från gravida kvinnor till personer med diabetes.

– För det nionde ska du se till att följa alla instruktioner som tandhygienisten ger dig efter besöket. Det kan handla om saker som att använda en speciell munslev eller skölj.

– Se till sist till att boka in ett uppföljningsbesök hos tandhygienisten. Det hjälper dig att hålla din munhälsa på rätt spår!

Genom att följa dessa enkla tips kan du se till att ditt nästa besök hos tandhygienisten blir en succé! Och kom ihåg att om du har några frågor, kontakta gärna på tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct. Tack för att du läste!

Fler nyheter